Hlavní navigace

Šluknovsko má problémy s digitálním signálem

2. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
2. 7. 2007

Velké problémy s příjmem digitálního vysílání z Bukové hory u Ústí nad Labem mají obyvatelé Šluknovského výběžku. Už podle mapy předpokládaného pokrytí digitálního multiplexu A v severních Čechách, kterou vydal operátor sítě, společnost České radiokomunikace, měl být signál na Šluknovsku špatný. Tento předpoklad se potvrdil i v praxi.

KOMENTÁŘ: Digitální televize až do Hrobu

Zatímco na vyvýšených místech přímo ve Šluknově diváci hlásí bezproblémový příjem digitálního signálu z Bukové hory, na mnoha dalších místech nelze kanál 58 naladit. Šluknovsko tak bude jednou z prvních lokalit, kde musí Radiokomunikace ve spolupráci s provozovateli programů šířených v multiplexu A zprovoznit dokrývač.

BRAND24

Spuštění dokrývače pro Šluknovsko je důležité i z toho důvodu, že 23. července spustí v sousedním Německu dva silné digitální vysílače (Drážďany a Löbau), které konkrétně ve Šluknovském výběžku výrazně naruší nebo zcela znemožní příjem analogového signálu prvního programu České televize a zřejmě i Novy. Diváci by pak byli jak bez analogového, tak digitálního vysílání.

Seznam rušených převaděčů v celých severních Čechách zveřejníme tento týden ve speciálním článku

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).