Hlavní navigace

Slovenští operátoři opět dráždí naše komerční stanice. Zavedli české balíčky

5. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátoři na Slovensku našli další způsob, jak zařadit do svých nabídek české komerční kanály a přitom se vyhnout možnému postihu. Sehnali si českou firmu, která jim je „poskytuje“.

IPTV operátoři Slovak Telekom a Orange se nechtějí na Slovensku vzdát šíření českých komerčních stanic. Jako svou čerstvou produktovou nabídku proto představili balíček, který obsahuje programy TV Nova, Nova Cinema, Prima family, Prima Cool, Prima love a TV Barrandov (TV Nova a TV Barrandov dokonce i v HD verzi) a je dostupný zákazníkům na Slovensku. Aby se vyhnuli případným problémům, vymysleli poměrně lišácké řešení. Zákazník musí uzavřít smlouvu s jinou společností, která funguje jako zprostředkovatel.

BRAND24

Zájemci si mohou Český balíček aktivovat na stránce www.oriontv.sk, případně mohou o jeho aktivaci požádat i na prodejních místech Orange, kde mu prodejci zprostředkují aktivaci služby a podpis smlouvy se společností Orion TV, popsala jednoduchý princip tisková mluvčí slovenského Orange Ivica Hricová. Zákazníci za aktivaci této služby zaplatí už od pouhého jediného eura. V případě, že se však o klienty Orange nejedná, musí za připojení do jeho sítě zaplatit jednorázový poplatek 200 euro měsíčně a navíc pak měsíční poplatek nejen za balíček, ale i přístup do této sítě.

Nahlédneme-li do českého obchodního rejstříku, zjistíme, že společnost Orion-TV s.r.o. sídlí v Brně na Pálavském náměstí 11. Jediným jejím společníkem je jednapadesátiletý Zdeněk Kozák, který zároveň figuruje v položce statutární orgán. Předmětem podnikání společnosti, která byla zapsána do obchodního rejstříku v červnu loňského roku, má být poskytování telekomunikačních služeb. Orange Slovensko se chce vyhnout případnému postihu tím, že sám sebe označuje pouze jako zprostředkovatele služby, kterou nabízí česká společnost.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).