Hlavní navigace

Slovenský hokej míří na kanály Sport 1 a Sport 2. Z obrazovky STV zmizí

5. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 10. 2010

Hokejoví příznivci se slovenské extraligy a mezistátních zápasů reprezentace na obrazovkách tamní veřejnoprávní televize nedočkají. Pokud nechtějí přijít o nejvyšší slovenskou hokejovou soutěž, budou si muset sáhnout do kapsy. Extraliga se totiž objeví na placených kanálech Sport 1 a Sport 2, které vysílají nejen na Slovensku, ale také i na území Česka, Maďarska a Rumunska. Informaci přinesl internetový portál SME.sk.

K TÉMATU: Placené televize stále více skupují práva pro domácí sportovní přenosy

Podle vyjádření zástupců Slovenské televize byly ceny za nákup domácí hokejové soutěže nepřijatelné. Dávali si nereálné podmínky. Proto jsme se rozhodli, že hokejovou extraligu vysílat nebudeme. Dokonce víme, že hokejisté jsou už dohodnutí se soukromou televizí, prohlásil vedoucí sportovní redakce STV Jozef Foltýn.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Sport 1 a Digi Sport vykoupily práva na MS ve volejbale, ČT je neodvysílá

Diváci slovenské Trojky však o hokej úplně nepřijdou. V naši programové nabídce zůstávají zámořská NHL a ruská KHL. Obojí stálo méně než slovenská extraliga, doplnil Foltýn. Co se týče slovenské reprezentace, tak ta bude k vidění až během domácího světového šampionátu, který budou hostit v roce 2011 Košice a Bratislava.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).