Hlavní navigace

Slovenská zpravodajská televize TA3 rozšíří vysílání o hodinu

22. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 5. 2008

Zpravodajský kanál TA3, který znají např. čeští diváci ze satelitu a dříve vysílal ještě v době experimentu v multiplexu B, rozšíří své vysílání o jednu hodinu, ale pouze o víkendech a svátcích. Dnes o tom informuje server Mediálne.sk. Začátek vysílání je tak stanoven místo na devátou už na osmou hodinu ranní, ve všední dny vysílá televize od sedmé hodiny do půlnoci. Od roku 2006 nahradilo noční monoskop vysílání soutěžní TV Ring. V nové hodince bude TA3 vysílat klasické zpravodajství, které doplní o servis o významných kulturních a společenských akcích.

Slovenská televize vznikala jako projekt Martina Lengyela, bývalého mluvčího slovenského premiéra Mikuláše Dzurindy, a dvou dalších slovenských podnikatelů: Ivana Čekirdy a Jozefa Sedláka. Vysílací licenci získala tato kabelová a satelitní stanice v září 2000. Na jaře 2001 oslovil Martin Lengyel, který se stal generálním ředitelem nově vznikající TA 3, s nabídkou na spolupráci tehdejšího šéfreportéra časopisu Týden a bývalého šéfredaktora zpravodajství České televize Zdeňka Šámala. Televize dlouho aspirovala na to, že bude prvním středoevropským zpravodajským kanálem. Nakonec ji předběhla polská TVN 24.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).