Hlavní navigace

Slovenská TV Region testuje na satelitu Astra. Naostro odstartuje možná už za týden

7. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

TV Region se věnuje především oblasti východního Slovenska. V jejím hledáčku jsou například města Prešov, Poprad, Košice, Michalovce, případně Humenné. Vysílání je nekódované.

Krátce poté, co byla nucena ukončit z finančních důvodů své vysílání slovenská televize Patriot a zmizela tedy i ze satelitu Astra 3B na pozici 23,5 stupně východně, se tu objevila v rámci zkušebního vysílání jiná stanice od našich východních sousedů. Košická stanice TV Region plánuje spuštění ostrého vysílání, záleží ovšem na tom, jak dopadnou stávající testy. Serveru DigiZone.cz to řekla produkční televize Renáta Vadásyová. Ostré vysílání chceme spustit co nejdříve, potvrdila.

Slovenská televize Region se objevila na satelitu poměrně krátce poté, co ukončení svého vysílání oznámila stanice Patriot.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Slovenská televize Region se objevila na satelitu poměrně krátce poté, co ukončení svého vysílání oznámila stanice Patriot.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Slovenská TV Patriot už vysílání neobnoví. Končí z finančních důvodů

BRAND24

TV Region je televizí východního Slovenska a její vysílání bylo spuštěno 1. května 2009. Satelitní šíření si tedy naděluje přibližně tři roky po svém startu. Na svých webových stránkách uvádí, že přináší svým divákům věcné, aktuální a pravdivé informace ve zpravodajství, ale i v relacích z vlastní produkce. Snažíme se ukázat a prezentovat zajímavosti a krásy našeho regionu, konstatuje TV Region. Datový tok širokoúhlého obrazu je přibližně 2,6 Mbps, kvalita zvuku 160 kbps, rozlišení 720×576.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12168/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).