Hlavní navigace

Slovenská televize Region bude na satelitu Astra testovat tři měsíce

10. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

TV Region chce dát ve vysílání mimo jiné prostor menším lokálním stanicím ze Slovenska. Šíření na satelit ale rozšiřuje především proto, že chce přilákat další inzerenty.

Delší dobu, než je obvyklé, si pro své testy na satelitu Astra vyhradila slovenská televize Region, která tu vysílá od minulého pátku. Serveru DigiZone.cz to sdělila produkční stanice Renáta Vadásyová. Zkušební vysílání bude probíhat tři měsíce, tedy čtvrt roku. Poté by TV Region ráda přešla na ostrý provoz. Zástupci programu vycítili šanci, která tu vznikla po ukončení vysílání regionálního kanálu Patriot, a chtějí zaplnit mezeru, která na slovenském trhu vznikla.

BRAND24

K TÉMATU: Slovenská TV Region testuje na satelitu Astra. Naostro odstartuje možná už za týden

Naše televize chce rozšířit své vysílání přes satelit z reklamních důvodů, a v neposlední řadě chce poskytnout programovou skladbu i pro menší lokální televize ze Slovenska. Je to pro nás výzva ke zkvalitňování vysílání po technické a programové stránce. Chceme představit divákům život na východě republiky, ale zároveň chceme ukázat život z menších měst na Slovensku, které mají lokální televizi a vědí udělat kvalitní vysílání. Vzájemná spolupráce přinese větší informovanost divákům z různých koutů světa, uvedla pro náš produkční televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).