Hlavní navigace

Slovenská televize a rozhlas se sloučí

12. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 10. 2010

Slovenskou veřejnoprávní televizi a rozhlas čeká sloučení, které by mělo začít už v lednu příštího roku. Taková je alespoň představa tamní vlády, respektive premiérky Ivety Radičové. Sloučením obou médií mimo jiné odpadne potřeba dvou mediálních rad. Radičová podle agentury TASR také uvedla, že negativně vnímá původní tvorbu a množství uzavřených smluv s externími firmami.

ČTĚTE TAKÉ: Třetí program Slovenské televize, sportovní Trojka, má údajně skončit

STV je v opakovaných cyklech v dluzích, ale to by byl asi ten menší problém, kdyby veřejnoprávní televize uměla naplnit svoje základní poslání. Trojka (sportovní kanál STV, pozn. red.) nevysílá právě aktuální sport. Když jsme chtěli vidět fotbal s Armény, tak ho vysílala komerční televize. To asi není v pořádku, nechala se slyšet premiérka Radičová. Konkrétní návrh řešení by měl dnes představit slovenský ministr kultury Daniel Krajcer. Ten pro svůj projekt již získal na Koaliční radě plnou politickou podporu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).