Hlavní navigace

Sledujete HBO přes satelitní CS Link? Přelaďte si set-top-box!

30. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 5. 2008

Pokud přijímáte filmový kanál HBO prostřednictvím satelitní služby CS Link, mohlo se vám stát, že jste jej koncem tohoto týdne ztratili a místo filmů vám na obrazovce běží textová informace. Firma Media Vision, která zajišťuje vysílání HBO v CS Linku, totiž přesunula tento program na jiný transpondér a umožnila tak navýšení datového toku pro lepší obraz i zvuk HBO.

HBO bude nové pozici vysílán s vyšším bitovým tokem a se třemi zvukovými stopami: českou, originální a Dolby Digital (AC3), upozorňuje na svém webu společnost Gital, jeden ze dvou distributorů dekódovacích karet pro příjem programů v satelitní službě CS Link. Současně s uvolněním HBO ze stávající frekvence dojde i ke zlepšení obrazové kvality TV Nova, dodává firma.

BRAND24

Původně totiž HBO vysílalo na stejném transpondéru s Novou, a postupným přidáváním dalších programů kvalita jednotlivých stanic klesala. Na horší obraz a zvuk u CS Linku si v rozhovoru pro server DigiZone.cz nedávno stěžoval i generální ředitel HBO Česká republika Ondřej Zach. Bohužel, na to se diváci budou muset zeptat provozovatele CS Linku. Je to jenom otázka investice do kapacity přenosových cest – tak jako u jiných satelitních platforem, uvedl tehdy Zach.

HBO zůstává v rámci CS Linku na stejné družici Astra 1E a pozici 23,5 stupně východně, jenom změnilo vysílací kmitočet. Z původní frekvence 11,992 GHz přešlo na 11,876 GHz. Diváci, kteří měli HBO naladěné na původní pozici, si musí u satelitního přijímače spustit automatické ladění programů, aby se mu filmový kanál znovu načetl do programové nabídky ve své nové pozici.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).