Hlavní navigace

Sledovali jsme živě: Tisková konference televize Prima k podzimnímu schématu

3. 8. 2011
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 115393
Televize Prima dnes dopoledne představila novinářům programové schéma pro letošní podzim. Od 10 hodin jsme vám nabídli online zpravodajství z této tiskové konference, na které o půlnoci naváže souhrnný článek s původní fotogalerií a dalšími dokumenty k podzimní programové nabídce hlavního kanálu Primy, ale i programů Prima Cool a Prima love. Na rozdíl od televize Nova nenabídla Prima svou tiskovou konferenci on-line na webu, proto se vyplatilo sledovat i toto zpravodajství. Novinky se k vám dostaly takzvaně z první ruky.

11:09 – Tisková konference po přibližně hodině končí. Děkujeme vám za přízeň, z on-linu se s vámi loučí Lukáš Polák.

11:08 – Co se týká sledovanosti, Prima by byla ráda, kdyby měl Talent dobrou sledovanost, ale je těžké ji v tuto chvíli tipovat, když se v tuto chvíli neví, co bude vysílat konkurence. „Bylo by dobré, kdyby měl stejná čísla jako loni,“ uvedl Singer.

11:05 – Bylo by dobré, kdyby Prima love měla po rozšíření multiplexu 3, ke kterému došlo před několika dny, okolo 2 % diváků, a to na konci roku, odpověděl na dotaz serveru DigiZone.cz ředitel televize Prima Marek Singer.

11:02 – „Podzim je hodně nabitý a pro seriál Zázraky života nemáme v tuto chvíli místo,“ uvedl Marek Singer.

10:59 – Seriál Sborovna se podle Marka Singera připravuje. Seriál se dá pochopitelně nazvat jinak," naráží Marek Singer na to, že konkurenční Nova si nechala registrovat tuto známku. Singer odpovídal na dotaz deníku E15. Podle jeho slov je i v postprodukci show Aréna národů.

10:55 – Divačky Prima love se mohou těšit na tři nové seriály po desáté hodině večer, které budou míchat koktejl sexu. Půjde o Sex ve městě, Láska je láska a Tajný deník call girl.

10:54 – Na Prima love jsou připraveny všechny oblíbené seriály (Zoufalky, Ally McBeallová, Čarodějky). Novinkou bude seriál Spravedlnost v krvi. „Na love bude tahle detektivka správnou kombinací napětí a rodinného příběhu. Je to něco ve stylu Sopránových, ale jde o ty hodné,“ uvedl Singer.

10:51 – Prima Cool bude vysílat kultovní seriál Akta X z 90. let. Jde prý o seriál, který si vyžádali sami diváci. Dále se budou vysílat mj. Simpsonovi, Kdo přežije, Chris Angel a sitcomy. Ve čtvrtek je připravena takzvaná movie night – filmová noc.

10:49 – Prima Cool připravuje další nový pořad – od září – Těžká dřina. „Máte špatnou práci? Podívejte se na tohle. Půjde o dvanáct nejhorších práci, na které lze u nás narazit,“ uvedl Singer. Další novinkou bude menZONE, který přinese „příběhy obyčejného hovadství“, neboli "aktuální stav hraček pro muže v Čechách.

10:46 – Prima Cool zvýší do budoucna počet seriálů v originále. Prozatím takto vysílá Jak jsem poznal vaši matku, Teorie velkého třesku a L Word. „Je to vzdělávací akce po coolovsku a doufám, že se to bude líbit,“ říká Marek Singer.

10:43 – V ČS talent se objeví nově Martin Dejdar. Porota díky tomu získala mnohem větší dynamiku, říká Marek Singer. Do talentové show se začali hlásit i soutěžící ze zahraničí. „Půjde o spoustu talentů, porota bude také nová a moc se na to těšíme,“ uvedl Singer. Vysílat se bude od září do prosince.

10:40 – Prima připravuje sociální reality show Moje místo pro lidi, kteří mají problém sehnat místo. „Odborníci pomáhají lidem změnit se osobnostně a profesně, aby mohli sehnat místo. Půjde o úplně nový druh reality show,“ uvedl Singer. Diváci se mohou těšit i na pořad o bydlení Nové hnízdo s Petrem Vondráčkem. Na sobotu večer je připraveno sobotní Kino. Začíná se s Brucem Willisem a Smrtonosnou pastí po celé září – všechny čtyři díly. Z nových filmů půjde napřílad o Letopisy Narnie, Mamma Mia!, Twilight: Stmívání nebo Marley a já. Na neděli je připravena show ČS má talent.

10:36 – 25. srpna se na obrazovce poprvé objeví zahraniční seriál Hawai 5–0. „Pro milovníky akčních seriálů je tam vše, co diváci milují,“ uvedl Singer. Bude se vysílat po Zdeňku Pohlreichovi ve 22:20. Opět se vrací Jiří Krampol s Nikdo není dokonalý.

10:34 – Čtvrtá séria Ano, šéfe! už prý nebude. Zdeněk Pohlreich by prý už musel někoho zabít, slovy generálního ředitele Marka Singera. Připravuje se prý ale nový pořad, který zatím Prima tají. Nevypípané verze Ano, šéfa! budou k dispozici na web, aby se Prima nedostala do problémů s RRTV. V pátek se bude vysílat Show Jana Krause. Novinkou je vysílání s nového divadla – Archa.

10:32 – Ve stejném okně jako Rodinka se bude vysílat i Partička. Diváci se prý kromě původní sestavy mohou těšit i na nové herce. Pokračují i Soukromá dramata. Další novinkou bude třetí a poslední řada Ano, šéfe!

10:30 – Příběh Takové normální rodinky pokračuje. Diváci se mohou těšit na seriál Rodinka. Novináři opět shlédli videoukázku. „Jde o první vlaštovku trendu, který naznačuje, že chceme diváky bavit,“ říká Singer. Rodinka je prý pro to dobrá příležitost. V seriálu se objeví i některé postavy z původní verze. Půjde o šest premiérových dílů.

10:27 – „Na všech českých televizích vládne retro, a proto ho využíváme. Nechtěli jsme přivést žádnou kavalérií a plechovatět a našli jsme největšího evropského akčního hrdinu. Je to Šimi,“ uvedl Marek Singer. Prima vysílá seriál Schimanski od 5. srpna.

10:26 – „Když mám love, tak jsem cool, a to je prima,“ uvedla v žertu Tereza Kostková.

10:25 – Prima se v prezentaci pochlubila, že 2× týdně sleduje Cesty domu milion diváků. Jejich průměrný podíl na trhu dospělých diváků je 24,54 %.

10:22 – Od 5. září se na obrazovce objeví opět seriál Cesty domů. Novináři shlédli první videoukázku. Za seriál vystoupila nová postava Tereza Kostková. Představuje, co ji v seriálu čeká a na co se mohou diváci těšit.

10:20 – První z novinek bude Prostřeno, pořad o vaření. Prima zvyšuje výhru na 40 tisíc korun. Prima si chrání „Hodinu plnou zpráv“. „Nespíme na vavřínech a budeme mít technologii, která přinese Krimi zprávy ještě akčnější a dynamičtější a také aktuálnější,“ říká Singer.

10:19 – Prima love má podobný náběh jako při svém rozjezdu Prima Cool. Marek Singer je spokojen. Řekl, že je pro Primu ale důležité, aby na sobě kanály neparazitovaly a nebraly si diváky.

10:17 – Marek Singer se na počátku chlubí čísly. Prima love dělá Primě radost. Její sledovanost se za poslední rok téměř zdvojnásobila. Prima roste ve skupině 15+, ale také 15–54, říká šéf Primy.

10:12 – Přišel generální ředitel Primy Marek Singer a další členové managementu. Můžeme začít.

BRAND24

10:05 – Sál se pomalu plní novináři, leč tisková konference stále ještě nezačala.

09:56 – Dobrý den, vážení čtenáři, zdravíme vás z prostor klubu Rock Café na Národní třídě 20, kde za pár minut začne tisková konference skupiny kanálu televize Prima k podzimnímu programovému schématu. Po počátečních nezdarech – absence internetu, není si kam odložit notebook apod., jsme připraveni. Doufáme, že vy také.

Který z kanálů Primy vás zaujal podzimním programem nejvíce?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).