Hlavní navigace

Sledovanost dětského a kulturního kanálu bude ČT měřit „koncepčně“ jinak

20. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zatímco současné čtyři programy Česká televize měří na cílovou skupinu diváků starších 15 let, u dětského kanálu ČT :D a uměleckého ČT art tomu bude jinak

Jiný způsob měření úspěšnosti chystaného dětského kanálu ČT :D a uměleckého ČT art, než je tomu u současných čtyř programů České televize, chystají Kavčí hory. Informovat o tom chtějí na setkání s novináři, které se uskuteční tuto středu 22. května. Zároveň představí první výsledky nového měření veřejné hodnoty ČT, sdělila mluvčí veřejnoprávní televize Michaela Fričová. ČT :D se má zaměřit na děti ve věku od čtyř do 12 let, ČT art na menšinového diváka kulturních a uměleckých pořadů.

K TÉMATU: Dětský kanál ČT :D odstartuje 31. sprna. Od 20:00 ho vystřídá ČT art

Oba nové kanály ČT zahájí vysílání 31. srpna na společné programové pozici v pozemní Regionální síti 7 Radima Pařízka. Ve stejném multiplexu od 1. května vysílají programy ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD. Dětský kanál bude vysílat denně od 6:00 do 20:00 hod., umělecký program na něj naváže od 20:00 hod. a vysílat bude denně do druhé hodiny po půlnoci. Kavčí hory chtějí časem oba programy osamostatnit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).