Hlavní navigace

Sledovanost ČT 24 se dostala v srpnu na 4,38 %

8. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 9. 2010

Zájem o zpravodajský kanál ČT 24 stále stoupá. V srpnu se dostala jeho měsíční sledovanost poprvé nad hodnotu čtyř procent. Bylo to konkrétně 4,38 %. Serveru DigiZone.cz to sdělila zástupkyně šéfredaktora této stanice a moderátorka pořadu Hyde Park Pavlína Kvapilová. Ta s určitou mírou nadsázky sdělila, že jde o trvalý trend a vydání tiskové zprávy by proto nemělo smysl.

ČTĚTE TAKÉ: První zářijový týden přinesl Primě letošní rekord v podílu na divácích

V tomto směru se stává z veřejnoprávní zpravodajské televize poměrně unikát. O tento typ vysílání totiž v Evropě příliš diváci zájem nemají, alespoň ne v masovém měřítku. Například z nedávného průzkumu, který zveřejnila sama Čtyřiadvacítka, vyplynulo, že například italská Rai News má 0,17 %, španělská RTVE 0,7 % nebo dánská TV2 Nyhetskanalen 2,2 % podíl na divácích. Podobnému zájmu se těší i sousední TA3 ze Slovenska. Absolutní prim ale drží v Evropě polská TVP Info, která má běžně sledovanost okolo pěti procent.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).