Hlavní navigace

Skylink začal rozesílat zákazníkům e-maily k chystanému přelaďování

18. 1. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
18. 1. 2012

UVNITŘ NOVÉ PARAMETRY PŘÍJMU Zákazníci největší české satelitní služby Skylink, kteří využívají bezplatnou programovou nabídku Gratis, dnes obdrželi hromadný e-mail s informacemi o chystaném přelaďování programů. K tomu Skylink přikročí na přelomu ledna a února, kdy nejsledovanější české a slovenské programy přejdou na nový satelitní transpondér. U neplacené nabídky Gratis, kterou užíváte, je třeba co nejdříve (nejpozději 1.2.2012) manuálně/ručně přeladit následující programy, píše ve zprávě Skylink.

ROZHOVOR: Satelitní přelaďování zákazníkům maximálně ulehčíme, slibuje šéf Skylinku

Přelaďování se týká celkem 16 televizních stanic, mezi nimiž nechybí ani Nova nebo její HD verze a Prima Cool. Transpondér změní všechny slovenské programy ve Skylinku, vysílací pozice 23,5 stupně východně se nemění. Úplný přehled přelaďovaných stanic a jejich nové parametry příjmu uvádíme zde:

STV 1, STV 2, Markíza, Doma, TV Joj, Joh Plus, TA3, TV Patriot
frekv.=11836MHz, polar.=H, FEC=5/6, symb.r.=27500

Nova, Prima Cool
frekv.=12070MHz, polar.=H, FEC=3/4, symb.r.=27500

TV8, Fashion TV, CETV, Stil TV
frekv.=11895MHz, polar.=V, FEC=5/6, symb.r.=27500

Nova HD (přeladit až 1.2.2012)
frekv.=11797MHz, DVB-S2/8PSK, pilot=ON, polar.=H, FEC=3/4, symb.r.=27500

Nové frekvence nalaďte manuálně/ručně. Postupujte dle návodu k použití vašeho satelitního přijímače. Pokud si s naladěním programů neumíte poradit sami, můžete využít služeb odborných montážníků, jejichž seznam je uveden na našich webových stránkách, radí svým zákazníkům Skylink. Zároveň odrazuje adresáty e-mailu od kontaktování zákaznického centra: Bohužel vám nejsme schopni na dálku pomoci a nemáme k dispozici více informací, než je uvedeno v této zprávě a na našich webových stránkách.

BRAND24

K TÉMATU: Zákazníky CS Linku a Skylinku čeká masivní přelaďování. Podívejte se

Masivní přelaďování se dotkne statisíců diváků satelitní televize. Podle prodejce a montážníka satelitních kompletů na Domažlicku Davida Rácze se chystané změny už nyní setkávají s negativními reakcemi diváků. Lidé už rezignovali a neberou si servítky a nadávají a nadávají. Suše jim odpovídámm, že naše družice Astra 3A dosloužila a nahrazuje ji nová, tudíž ty nutné změny v přelaďování. 1. února budu mít před domem frontu čekajících lidí na přeladění, bude to hororová infarktová doba, která bude mít vrchol druhého února, až všichni zjistí, co se děje, řekl Rácz serveru DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).