Hlavní navigace

Skylink s CS Linkem odpojily kódování CryptoWorks u základních HD kanálů

2. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podpora kódovacího systému CryptoWorks ze strany společnosti Irdeto skončila už koncem loňského roku. Kdy skončí základní programy v klasickém rozlišení, se ale zatím stále neví.

Provozovatel satelitních služeb Skylink a CS Link, lucemburská skupina M7, přistoupila včera podle plánu k odpojení kódovacího systému CryptoWorks u prvních HD kanálů, které jsou součástí základní programové nabídky, na níž se vztahuje takzvaný servisní poplatek. Šlo konkrétně o programy Nova HD a Prima family HD. Důvod je jednoduchý, podpora kódovacího systému CryptoWorks ze strany společnosti Irdeto skončila už na konci loňského roku, krátce poté došlo ke zveřejnění klíčů pro tyto programy.

BRAND24

Z ARCHIVU: Osud neplacených kanálů na kartách CryptoWorks? Zatím je ve hvězdách

M7 Group prozatím neoznámila, kdy chce odpojit další programy v balíčku Digital, tedy například kanály České televize, Novu, Primu family nebo TV Barrandov. Pro sledování stanic, které byly odpojeny s kódovacího systému CryptoWorks, jsou nutné karty ICE (karty Irdeto, které fungují ve čtečkách CryptoWorks), případně ty se systémem Irdeto. Na trhu je dostupná řada přijímačů, kteří sledování v novém kódování umožňují, operátor ale vždy doporučuje pro bezproblémový chod certifikované boxy, případně moduly.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).