Hlavní navigace

Skylink má obstavené účty, nezaplatil desetimilionovou pokutu ČTÚ

23. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ REAKCE SKYLINKU – Provozovatel satelitní služby, lucemburská společnost M7 Group, s pokutou nesouhlasí, pro ČTÚ to podle Lidových novin není argument pro neuhrazení uložené sankce.

Obstavit účty největší české satelitní službě Skylink nechal Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Důvodem je neuhrazení pokuty ve výši 9,5 milionu korun, kterou ČTÚ uložil Skylinku letos v červnu za to, že se M7 Group v tuzemsku neregistrovala jako provozovatel sítě elektronických komunikací, jak jí to ukládá zákon. Informují o tom dnešní Lidové noviny. ČTÚ chtěl v minulosti pokutovat provozovatele Skylinku za to, že měnil podmínky pro své zákazníky, mj. v kampaních sliboval základní programy zdarma, M7 Group ale proti tomu namítala, že není provozovatelem registrovaným v České republice a podléhá lucemburským regulačním úřadům.

BRAND24

M7 Group nakonec loni v květnu po několika urgencích ohlašovací povinnost u ČTÚ splnila, ale protože na českém trhu působí již od ledna 2013, telekomunikační úřad jí letos 17. června uložil zmiňovanou pokutu 9,5 milionu korun. Podle manažera M7 Group Jaromíra Glisníka je pokuta příliš nadsazená, firma navíc spoléhala na vyjádření lucemburského regulátora, který jí na dotaz sdělil, že se nemusí jako provozovatel registrovat v České republice. Majitel Skylinku měl na uhrazení pokuty 15 dní, peníze neposlal ale ani po čtvrt roce, proto se ČTÚ rozhodl pokutu vymoci formou exekuce. Podle mluvčího úřadu Martina Drtiny se dosud nestalo, že by některý subjekt takto pohrdal pravomocným rozhodnutím orgánu veřejné moci.

Na účtech společnosti se nachází několikanásobně vyšší částka než zmíněných 9,5 miliónů korun. Nyní došlo pouze k tomu, že tato částka byla prozatímně, do vyřešení sporu – kdy jsme proti rozhodnutí ČTÚ o udělení pokuty podali žalobu u Městského soudu v Praze – deponována ve prospěch ČTÚ. Informace o tom, že jsou účty obstaveny je proto zavádějící. Naše společnost s účty stále disponuje a může provádět veškeré účetní operace, reagoval dnes odpoledne člen představenstva M7 Group a zakladatel Skylinku Jaromír Glisník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).