Hlavní navigace

Sitcom Jak jsem poznal vaši matku na Primě Cool nahradí seriál Scrubs: Doktůrci

6. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GALERIE Příběh novopečeného lékařského praktikanta zvaného J. D. a jeho přátel televize nasadí na všední večery kromě pátku od 21:50, tedy do času vyhrazeného sitcomům

Českou televizní premiéru amerického komediálního seriálu Scrubs nabídne od příštího týdne Prima Cool. Od pondělí do čtvrtka jím nahradí populární sitcom Jak jsem poznal vaši matku. “Od 10. prosince se naplno rozjede příběh novopečeného lékařského praktikanta zvaného J. D. a jeho přátel. Bláznivé situace, ulítlé představy hlavního hrdiny a prapodivné figurky, se kterými se v nemocnici setká, poskytnou ambulantní péči všem, kdo si od pondělí do čtvrtka vždy ve 21.50 naladí Prima Cool,” sdělil PR koordinátor stanice Filip Sychra.

K TÉMATU: Hororový seriál Živí mrtví byl na Primě Cool úspěšný. První díly vidělo přes 6 % publika

BRAND24

Na českých obrazovkách se seriál objeví pod názvem Scrubs: Doktůrci. “Stojí za ním Bill Lawrence, který psal scénáře k sitcomům Přátelé nebo Chůva k pohledání a produkoval seriály Všichni starostovi muži, Město žen a animovaný Clone High, v němž mimo jiné zní hlasy herců ze Scrubs. Několikrát se v seriálu ujal i různých minirolí,” prozradil Sychra. Hlavní hrdina seriálu, mladý doktor John „J. D.“ Dorian, si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář.

“Seriál se natáčel na jednu kameru (na rozdíl od jiných sitcomů, jež jich používají několik). Pokud herci vymysleli nějakou lepší hlášku, než byla ve scénáři, mohli improvizovat. Hlavně Neil Flynn jako údržbář málokdy říkal to, co bylo napsané. Herec Zach Braff získal za roli Doriana tři nominace na Zlatý glóbus a seriál byl sedmnáctkrát nominován na cenu Emmy. V roce 2006 získali Scrubs: Doktůrci Peabody Award,” dodal PR manažer Primy Cool.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).