Hlavní navigace

Set-top-box jako měřič spotřeby elektrické energie

14. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 8. 2009

Britský energetický dodavatel EDF nabízí svým zákazníkům set-top-box pro příjem digitálního vysílání s vestavěným rekordérem. Zvláštností tohoto set-top-boxu je ale funkce, která umožňuje posílat dodavateli informace ohledně spotřeby elektrické energie v domácnosti. Tyto údaje se pak zobrazují každému zákazníkovi v rámci menu set-top-boxu. Informuje o tom server Česká média, který cituje BroadbandTVNews.

Cílem EDF je podpořit nový přístup inteligentního měření elektrické energie. Zákazníci, kteří firmě podepíší dvouletou smlouvu, dostanou set-top-box, který odesílá informace o odběru elektrické energie zákazníkem dodavateli. K předání dat o spotřebě přitom bude využita mobilní technologie GSM. Výhodou nového přístupu k měření energie je, že se zákazník může průběžně seznámit s hodnotami spotřeby a může upravit své chování v případě, že se mu odběr bude zdát vysoký, dodává web.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).