Hlavní navigace

SES Astra poskytne uvolněnou satelitní kapacitu po analogu pro HDTV

18. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 10. 2010

Uvolněná satelitní kapacita po ukončených analogových kanálech poslouží v budoucnu pro vysílání kanálů s vysokým rozlišením obrazu (HDTV). V rozhovoru pro německou internetovou televizi messelive.tv to řekl generální ředitel německé pobočky SES Astra Wolfgang Elsaesser. Ten je v tomto směru optimistou především díky tomu, že hospodářská krize by měla být za námi a čeká se vzestup.

Analogové vysílání v Německu pomalu končí. Poslední takto šířené programy přeruší svou distribuci 30. dubna 2012. Dohodly se na tom tamní subjekty, především pak veřejnoprávní televize a některé komerční stanice (ProSiebenSat.1, RTL Medien Grupe), které jsou sdruženy ve spolku klardigital. Elsaesser, který poskytl interview messelive.tv však neuvedl, zdali se tato skutečnost bude týkat pouze placených nebo i nekódovaných stanic. Těch druhých zatím příliš na pozici 19,2 východně není.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).