Hlavní navigace

Šéf Samsungu: Chceme být lídrem prodeje LCD televizorů v Česku

19. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 5. 2008

Jihokorejský koncern Samsung Electronics chce ve střednědobém horizontu porazit konkurenční Sony a stát se největším prodejcem LCD televizorů v České republice. V rozhovoru pro ekonomický týdeník Euro to řekl generální ředitel české pobočky Samsungu Chang Jae Lee.

ČTĚTE TAKÉ: Samsung vyvíjí televizory s digitálním tunerem pro formát DVB-T2

LCD televize jsou naším nejdůležitějším artiklem v oblasti audia-videa, a i kvůli tomu jsme dvojkou trhu s podílem kolem dvanácti procent. Nicméně i zde máme ambici stát se ve střednědobém horizontu lídrem trhu, uvedl Lee. Letošní rok považuje šéf českého Samsungu za převratný z hlediska prodeje disků a přehrávačů Blu-ray, nosičů a videopřehrávačů obsahu ve vysokém rozlišení obrazu.

Letošní rok bude prvním skutečně bilančním, který ukáže, jak si prodej Blu-ray přístrojů a nosičů v Česku vůbec vede. Celkově bude možné tento segment hodnotit až po třech letech. Velmi bude záviset na dostatečné a kvalitní nabídce videotitulů ve vysokém rozlišení. Přičemž ze zkušeností víme, že největším tahákem budou české filmy, konstatuje Lee.

BRAND24

Ceny Blu-ray přehrávačů podle šéfa české pobočky Samsungu zřejmě už nebudou výrazně klesat. Razantní pokles cen nastal již letos na jaře. Základní přehrávač se dostal pod magickou hranici deseti tisíc korun. Vezmeme-li v úvahu, že první přístroj jsme předloni uváděli na trh za 35 tisíc korun, pak si myslím, že se současné přístroje prodávají za velmi rozumné částky, míní Lee.

Další nový pád Blu-ray přehrávačů nemůže být podle ředitele české pobočky Samsungu natolik strmý. Současnou cenu disků Blu-ray, která se pohybuje pod jedním tisícem korun za kus, považuje Lee za optimistickou. Do budoucna by se podle mého názoru mohla snížit maximálně o 20 procent, dodal Lee v rozhovoru pro Euro.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).