Hlavní navigace

Šéf Primy: boom nových médií je nafouknutá bublina bez obchodní vize

10. 6. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
10. 6. 2011

Aplikací televize Prima pro chytré mobily, televizory a tablety se asi hned tak nedočkáme. Generální ředitel druhé největší české televize Marek Singer považuje boom nových médií za nafouknutou bublinu a nevidí jejich komerční využití. Nejsem úplně zastáncem super technologií, které ale divák ve finále nedokáže ocenit. Většina z nich ocení základní funkcionalitu, kdy si chce pořad rychle najít a bez problémů pustit. Ale proč bych vyráběl specifický obsah pro internet nabalený na klasický videobsah, když za to nic nedostanu? ptá se Singer v rozhovoru pro server MediaGuru.cz.

K TÉMATU: Šéf sekce Nová média ČT: Hokejové mistrovství ukázalo sílu internetu

Jediné, co bude v rámci nelineárního vysílání televizí růst, že podle ředitele Primy zpožděné sledování televizních pořadů. Ale dokud nebudeme mít data o celkové sledovanosti, nezávislé na distribučních kanálech, zahrnuta do peoplemetrů, tak jsou to do značné míry virtuální peníze, upozorňuje. Expanze veřejnoprávní České televize do nových médií Singerovi nevadí, má podle něj přinášet inovace. Prima nemá internet jako jeden ze strategických pilířů. Nejsme tedy tahounem technologické inovace a myslím si, že těžko někdy budeme, zdůraznil.

ČTĚTE TAKÉ: V mobilních aplikacích ještě letos předběhneme ČT, věří technický šéf Óčka

BRAND24

Pokud ale Prima uvidí, že obchodní model spojený s internetem funguje, nebude podle Singera otálet a pustí do aktivit na síti. Nyní ale dává přednost spolupráci s internetovou televizí Stream.cz, kterou provozuje největší český internetový portál Seznam.cz a na níž má Prima archiv svých původních pořadů. Přístup k němu je zdarma, o zpoplatnění televize zatím neuvažuje. Zpoplatňování archivu je dlouhá cesta, kterou by měla jít spíš tisková média. Až ji prokopnou, tak se rádi přidáme, řekl Singer.

Stream.cz by neměl být jediným videoportálem, na kterém se budou objevovat archivní pořady televize Prima. Nejde o exkluzivní spolupráci. Nevidím důvod uzavírat se do jedné platformy na internetu. To je stejné, jako kdybychom vysílali jen na satelitu, vysvětlil šéf Primy. Televize už nyní uvažuje o spolupráci s dalšími videoservery.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).