Hlavní navigace

Sdružení pro podporu ČRo Radia Wave píše poslancům

2. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 9. 2009

Občanské sdružení Pro Wave, které se zformovalo na podporu alternativní veřejnoprávní stanice Českého rozhlasu Radia Wave přímo apeluje na poslance ve věci návratu této stanice do FM vysílání. V tiskové zprávě o tom informuje člen sdružení Robin Čumpelík. V poslanecké sněmovně totiž leží vládou schválený návrh poslance a předsedy Strany zelených Ondřeje Lišky, který problém řeší, ale Sněmovna se jim neplánovala zabývat před volbami. Nyní, co Ústavní soud nepřímo posunul říjnový termín voleb, by poslanci mohli jednat ještě v předvolební době.

Píšeme každé poslankyni, každému poslanci osobně, zda novelu podpoří či nikoliv a žádáme je o vyjádření, uvádí Robin Čumpelík ze sdružení Pro Wave. Tato vyjádření pak bude Pro Wave kvůli transparentnosti zveřejňovat na stránkách www.chciwavez­pet.cz v přehledné tabulce. Zde se mladí lidé mohou podívat, který poslanec z té které strany podporuje mladou generaci, dodávají zástupci Pro Wave. Autoři dopisů poslancům také bojují za to, aby zákonodárci návrh zákona projednali na nejbližším jednání sněmovny a to zrychleně, aby mohl být přijat už letos.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).