Hlavní navigace

Satirický portál Infobaden.cz shání peníze na rozjezd „druhé televize, kterou si platíte“

18. 11. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – „Vždy jsme chtěli přinášet našim náročným příznivcům zpravodajský servis i další publicistické žánry nejen v psané podobě, ale také jako audiovizuální díla,“ uvádí tým.

Satirický portál Infobaden.cz, který se prezentuje jako druhý nejserióznější web na českém internetu, shání rozjezd na projekt druhé televize, za níž si platíte. Na projekt upozornil server Lupa.cz, jehož provozovatelem je společnost Internet Info, která je taktéž vydavatelem DigiZone.cz. Peníze na rozjezd plnohodnotného projektu shání provozovatel portálu prostřednictvím Startovače.cz. Tady může kterýkoliv zájemce přispět libovolnou částkou. Na rozjezd „druhé televize, za níž si platíte“ bude potřeba částku půl milionu korun. V době psaní tohoto textu však bylo vybráno necelých 34 tisíc a do konce akce zbývalo 24 dní. Na fungování projektu přispělo prozatím 60 uživatelů.

GLOSA: Pečené peklo

Vždy jsme chtěli přinášet našim náročným příznivcům zpravodajský servis i další publicistické žánry nejen v psané podobě, ale také jako audiovizuální díla bez obsahových i technických kompromisů. Začneme rovnou s televizí, řekli jsme si už před léty a první videa jsme připravili v roce 2010. Hned jsme se dozvěděli, že Česká republika je příliš malým trhem, než aby zde mohly vzniknout televizní zprávy alespoň na takové úrovni, jako je The Onion. Zapomeňte na kontroverzní témata a výrazně zjednodušte obsah, říkali nám televizní producenti, popisuje překážky při vzniku projektu na svých webových stránkách společnost Infobaden.cz, kterou vede šéfredaktor Jaroslav Janda.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Internetová televize Stream.cz nabídne možnost sledování svých pořadů offline

Infobaden TV slibuje do budoucna především exkluzivní obsah s akcentem na kvalitu a „seriózní“ formu. Čím větší bude vaše podpora, tím více toho můžeme během roku 2015 natočit. Nebudeme dopředu slibovat kolik přesně, protože vám chceme přinášet nejrůznější zpravodajské žánry a každý z nich má jiný rozsah a je spojen s různými nároky na obsazení, na použité prostory nebo na postprodukci. Můžeme vám jen slíbit, že se získaným rozpočtem naložíme v našem vlastním zájmu co nejlépe, abychom takto mohli pokračovat i v dalších sezónách, slibuje provozovatel portálu Infobaden.cz. Podpora běžných návštěvníků umožní fungování projektu bez záštity některé z „velkých“ televizí – bez kompromisů, bez schvalovacích komisí a navíc s polovičními náklady.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).