Hlavní navigace

Satelitní Skylink aktivuje tento týden nový kódovací systém Irdeto

18. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 1. 2010

Technikům satelitní platformy Skylink a společnosti Irdeto se konečně podařilo odstranit problémy, které by bránily v implementaci stejnojmenného kódování, a tak tento týden dojde k jeho zapojení. Tento systém se od CryptoWorksu zásadně liší a byli jsme nuceni mnohé nové funkce a postupy se od základu naučit, uvedl pro DigiZone.cz Dušan Konečný ze Skylinku.

K TÉMATU: Satelitní Skylink a CS Link přejdou na kódování Irdeto. Mají se diváci bát?

Jedním z problémů bylo např. nastavení řádné funkcionality ve spojení s příslušnými ICE kartami (nové karty Irdeto). Situaci změnila až týdenní přítomnost technika ze stejnojmenné společnosti. Nyní už je nový systém plně funkční a je připojen ke všem transpondérům (frekvencím) uplinkovaným (přenášeným) z Bratislavy. Transpondéry uplinkované z Prahy budou připojeny během tohoto týdne.

ČTĚTE TAKÉ: Satelitní CS Link s přechodem na nový systém spěchat nebude

BRAND24

Při reinstalaci se zjistilo, že dodané karty jsou funkční pouze v módu CryptoWorks. Irdeto proto urychleně vyrobilo v laboratoři nové ICE karty v počtu 4 kusů a tyto máme k dispozici pro naše testy. Nové ICE karty jsou již plně funkční v obou módech, uvedl pro DigiZone Konečný. O zavedení nového kódovacího systému platformy Skylink už vás server DigiZone.cz informoval. Podpora stávajícího kryptování CryptoWorks neskončí dříve než 31. prosince 2012.

Server DigiZone.cz přinese brzo odpověď na nejčastější otázky spojené s tímto kódováním.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).