Hlavní navigace

Satelitní pozici Skylinku a CS Linku budou používat pro distribuci i Srbové

21. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Signál stanic RTS Sat, Radio B92, AS FM a Roadstar Radio je šířen volně, mohou ho tedy sledovat všichni diváci, kteří mají natočenou parabolu na tuto pozici.

Na satelitní pozici 23,5 stupně východně, tedy přesné té, kterou pro distribuci svých programů využívají operátoři Skylink, CS Link a T-Mobile televize, se objeví další operátor ze zahraniční, konkrétně srbská společnost Telekom Srbija. Podepsání kontraktu s touto firmou dnes oznámil lucemburský operátor SES, kterému satelitní kapacita patří. Pozice 23,5 stupně východně bude sloužit jako dodatečná kapacita k šíření rozhlasových, televizních a datových služeb. Primárně využívají kanály RTS Sat a Radio Beograd pozici 19,2 stupně východně. Satelit Astra 3B využívají pro distribuci svého signálu také operátoři Canal Digitaal z Beneluxu a Satellite BG z Bulharska.

Ukázka z vysílání srbského veřejnoprávního vysílatele Радио-телевизија Србије (РТС)
Autor: repro foto RTS Sat

Ukázka z vysílání srbského veřejnoprávního vysílatele Радио-телевизија Србије (РТС)

NEPŘEHLÉDNĚTE: Partner Skylinku, bulharská Satellite BG, má vážné existenční potíže

Tipy C

Nejnovější dohoda uzavřená se společností Telekom Srbija opět potvrzuje, že zákazníci tohoto operátora oceňují orbitální pozice SES, kvalitu odborného týmu i vynikající služby. Rovněž se jedná o významný milník, neboť budeme pokračovat v poskytování přenosové kapacity společnosti Telekom Srbija prostřednictvím nové orbitální pozice i pro jiné služby než DTH. Jsme potěšeni, že můžeme toto posilující partnerství podpořit a budeme i nadále poskytovat nejlepší služby na trhu, aby Telekom Srbija mohl dále obchodně růst, uvedl při této příležitosti viceprezident a hlavní regionální ředitel SES pro střední a východní Evropu Martin Ornass-Kubacki.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11684/V, SR 2734, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).