Hlavní navigace

Satelitní platformy zbrojí proti hackerům

21. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 11. 2007

Provozovatelé satelitních platforem začali zbrojit ve velkém proti pirátům. Švýcarská společnost Kudelski, která je vlastníkem kódovacího systému Nagravision, začala dodávat platformám lépe zabezpečené karty. Nagravision 3 už několik týdnu úspěšné používá portugalská TV Cabo, na jeho zapojení se chystá i španělská Digital+. Pro „černé“ diváky přichází špatná zpráva také z Rumunska. Na aktualizaci Nagravision 2 se chystá i platforma Digi TV, která působí také na českém trhu.

Obdobnou operaci ale udělal v předminulém týdnu i Cyfrowy Polsat a jeho nelegální sledování bylo znemožněno pouze na dva dny. Stejný operátor ale chystá přejít právě na vyšší verzi Nagry. Stejný krok se očekává i u německého operátora Premiere, který je mezi českými piráty velmi populární. O tom, zda se satelitním divákům podporujícím nelegální příjem blýská na horší časy, se přesvědčíme v nejbližších týdnech a měsících.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).