Hlavní navigace

Satelitní platforma Digi TV odpojila černým divákům Cinemax a AXN

4. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 8. 2010

Diváci satelitní platformy Digi TV, kteří tento paket přijímali nelegálně, se musí od dnešního dne obejít bez dalších dvou stanic. Její provozovatel, rumunská společnost RCS&RDS, zabránil neautorizovanému sledování u kanálů AXN Romania a Cinemax Central Europe. Oba programy jsou v satelitní platformě nyní dostupné už pouze v novějším kódovacím systému Nagravision 3.

K TÉMATU: Satelitní Digi TV odstřihla černým divákům další programy

AXN Romania je populárním seriálovým a filmovým programem především pro muže vysílaným v mutaci pro východní Evropu. Tato verze je však lokalizována také do českého jazyka, a proto ji nabízí operátor mimo jiné v tuzemsku. Cinemax je šířen ve standardní verzi pro střední Evropu. Nabídka programů, které je možné nelegálně sledovat, se černým divákům postupně ztenčuje. K definitivnímu odpojení Nagravision 2 by proto mohlo dojít ještě do začátku anglické Premier League, kterou bude vysílat platforma exkluzivně na kanálu Digi Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).