Hlavní navigace

Satelit Astra 1G dosáhl pozice 23.5 st. vých.

19. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 2. 2009

Satelit Astra 1G, který byl ještě nedávno zaparkován na pozici 19.2 st. vých., byl úspěšně přemístěn na své nové stanoviště – 23.5 st. vých. Pro satelitní diváky to znamená pochopitelně výraznou změnu, a to zejména pro ty nizozemské. Mnoho kanálů se totiž přesunulo z Astry 1E právě sem. Jde o programy různých regionálních TV, ale i platformy Canal Digitaal Satelitet a TV Vlaanderen. Na své si přijdou ale také diváci např. ze Slovenska, kterým se okamžitě zlepšil příjem kanálu Brava HDTV.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Satelitní Skylink chystá další uplink a rozšíření nabídky

Dalším pozitivem pro majitele satelitních set-top-boxů je skutečnost, že nemusí své přijímače přelaďovat. Všechny programy budou používat své dosavadní technické parametry. Astra 1G také umožní rozšíření nabídky HDTV kanálů v satelitní platformě Skylink. Tu naplánovala společnost TradeTec na březen až začátek dubna. Na Astru 1G byl také přepojen transpondér s kanály na frekvenci 11797/H, tedy TV JOJ, JOJ Plus, Z1, TV Barrandov, Eurosport HD a Nova HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).