Hlavní navigace

Sardínie vypne analog jako první v Itálii

18. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
18. 1. 2008

Sardínie, italská autonomní oblast, se stane prvním regionem Itálie, který vypne analogové televizní vysílání. Vyplývá to z dohody, kterou tento týden uzavřeli televizní vysilatelé. Jak jsme již informovali, měla analogová tma Sardínii zahalit již 1. března letošního roku. Kvůli potížím na straně místních úřadů i samotných televizních stanic k tomu ale nedojde.

Italský regulační úřad potvrdil, že se televizní vysilatelé, z nichž největšími jsou veřejnoprávní RAI a komerční Mediaset a Telecom Italia Media, dohodli na plánu digitalizace. Sardínie se tak stane první z dvaceti oblastí Itálie, kde diváci přijdou o možnost přijímat analogový signál televizního vysílání. Zatím ale není jasné, kdy k přechodu na DVB-T vysílání dojde. Úřad žádné informace týkající se harmonogramu nezveřejnil, podle spekulací místního tisku by se ale mohlo jednat o konec léta 2008.

BRAND24

Vypnutí analogového vysílání na Sardínii je pro Itálii důležitým okamžikem. Pokud bude totiž plán, na kterém se televizní vysilatelé dohodli, úspěšný, je pravděpodobné, že se Sardínie stane vzorem pro ostatní italské regiony. Itálie by měla přechod na digitální zemské vysílání dokončit v roce 2012.

Zdroj: CNBC

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).