Hlavní navigace

Samsung uvede na evropský trh mobil pro DMB

8. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 2. 2006

Korejský výrobce Samsung představí za týden na kongresu 3GSM v Barceloně mobilní telefon, na kterém poběží i televizní vysílání ve standardu DMB. Samsung P900 je „véčko“ netradiční konstrukce s natáčecím displejem (rozlišení 240×320), součástí jeho výbavy je také dvoumegapixelový fotoaparát, MP3 přehrávač a rozhraní Bluetooth. Zvuk přehrají mj. vestavěné stereo reproduktory, telefon dále nabízí prohlížeč dokumentů, výstup na běžný televizor a přehrávání videa. Interní paměť 128 MB půjde rozšířit paměťovými kartami Micro SD. Novinku Samsungu zveřejnil server Mobil.cz, kde se můžete podívat i na její obrázky.

Je zajímavé, že mobil Samsung P900 nepodporuje UMTS a místo DVB-H nabízí T-DMB. V Jižní Koreji je multimediální standard založený na rozhlasové normě T-DAB od loňského prosince v řádném provozu, Evropa se ho dočká ale nejdřív během letošního mistrovství světa ve fotbale. Mobil.cz má pro diváky v ČR ale nepříjemnou zprávu: Prozatím žádný evropský operátor službu T-DMB nepodporuje. Telefon se tak u nás v dohledné době nebude prodávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).