Hlavní navigace

Samsung ohlásil příchod nových SUHD televizorů. Poprvé budou u nás i rovné

8. 4. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Samsung
UVNITŘ GALERIE – Nejvyšší a také nejvymazlenější řady televizorů tohoto výrobce pro sezónu 2016/17 vstupují na český a slovenský trh. Koupit si můžete i 224 cm!

A jak se sluší a patří, vždy budou s tou nejvyšší výbavou, na kterou dnes můžete pomyslet, tedy včetně podpory technologií HDR a Quantum Dot pro zobrazení vyššího počtu barev. A protože se zjevně problém s lesknoucími se obrazovkami začíná dostávat do centra dění, přichází Samsung s antireflexní vrstvou Ultra Black. Ta by měla absorbovat okolní světlo a zamezit nadměrným odleskům. Doufejme, že časem dospěje, nejen tento producent, i k výrobě opravdových matných či alespoň polomatných panelů.
Bylo by skutečně na čase, protože situace je už neúnosná.

ČTĚTE TAKÉ: Samsung představuje své inovace v Monaku. Byli jsme u toho

Jaké bylo evropské fórum Samsungu v Monaku? Prohlédněte si fotogalerii

Test prvního televizory sezóny 2016/17, Samsung UE55JU7590

Všechny na český a slovenský trh uvedené modelové řady, tedy KS7000, KS8000 a KS9000, jsou vybaveny výše uvedenými technologiemi a také novými obrazovými procesory. Světovou premiéru pak v nich zažívá prohnutý bezrámečkový design, což je dobře vidět v galerii. Nejvyšší řady KS9500 a KS9800 mají hladkou zadní stranu, takže je můžete umístit i do prostoru.

Připomínám, že stejně jako loni i letos jsou všechny chytré televizory, tedy včetně SUHD, vybaveny unixovým operačním systémem Tizen, který má navíc, podle výrobce, intuitivnější uživatelské rozhraní. A prý také byla výrazně zrychlena jeho odezva, takže by se nabídka televizních kanálů či menu pro základní nastavení, měla objevit okamžitě po zapnutí. To alespoň tvrdí tisková zpráva. Faktem ale je, že zrychlení Tizenu bylo vidět už na testu prvního televizoru pro rok 2016, Samsungu UE55JU7590, jehož recenzi najdete zde.

BRAND24

Novinky budou v Česku a na Slovensku ke koupi v úhlopříčkách od 55 palců (140 cm) až po impozantních 88 palců, tedy 224 cm. Poprvé od uvedení některé z řad SUHD, resp. minimálně od loňského roku, také budou na našem trhu k dispozici nejen v prohnuté podobě, ale i jako rovné. Novinkou je také přepracovaný dálkový ovladač Smart Control, jehož fotografie bohužel v tiskové zprávě chybí a zatím se ji nepodařilo v ověřené podobě sehnat.

Ceny Samsung SUHD TV, které právě přicházejí do obchodů, začínají na 49 990 Kč u KS7000, 64 990 Kč (KS8000) a vrcholová KS9000 startuje na 69 990 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).