Hlavní navigace

Ruskou digitalizaci technologicky zajistí firma Thomson

22. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 2. 2006

Francouzský výrobce spotřební elektroniky, společnost Thomson, se dohodl na spolupráci s Ruskou televizní a vysílací sítí (RTVS). RTVS zajišťuje signál rozhlasu a televize pro celé Rusko a Thomson by měl připravit síť na digitální vysílání. Podle dohody, kterou zmiňuje tisková zpráva z minulého týdne, použije RTVS výbavu od konsorcia francouzské společnosti a jejího ruského partnera, firmy Almaz Antey Telecommunications (AAT). Modernizace vysílačů umožní šířit televizní programy a rádia v digitální kvalitě. RTVS doufá, že úpravami dosáhne plné slučitelnosti se standardem DVB-T.

BRAND24

Firma ATT původně založila konsorcium se společností Thales Broadcast and Multimedia (TBM), tu ale koupil letos v lednu Thomson. Vlastnický podíl ve společném podniku je 51 procent pro Rusko, zbytek pro Francii. TBM zajistí projektu nezbytnou výbavu, AAT se postará a výrobní kapacity a logistiku.

Digitalizace v Rusku měla podle dřívějších plánů jako termín vypnutí analogového vysílání až rok 2015, ředitel RTVS ale vloni zmínil mnohem dřívější datum – stejný rok jako ve Spojených státech a o tři léta dříve než Evropská unie jako celku. Více se dočtete v aktualitě: Rusko chce přejít na digitální vysílání už v roce 2009.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).