Hlavní navigace

Ruské sporty včetně KHL nekódovaně ze satelitu a v HD

13. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 9. 2010

UVNITŘ FOTO Minulý týden se na satelitu Eurobird 9 (pozice 9 st. východně) objevily dva kanály označené jako KHL-SD a KHL-HD. Ty se později proměnily na takzvané feedy, tedy pozice, na kterých jsou vysílány přenosy z různých ruských sportů. Kromě Kontinentální hokejové ligy (KHL), ve které hrají například Jaromír Jágr nebo Dominik Hašek, se zde objevily také přenosy z Premier Ligy nebo Basketbalu Ruska.

Původní informace, kterou přinesly některé satelitní weby, že se jedná o přenosové kanály je pravdivá, ale pouze na půl. Pozice feed-1 a feed-2 jsou totiž využívány nonstop a ne přerušovaně. V době kdy neběží přímý přenos, mohou sledovat diváci záznamy. Na dnešek je naplánováno opět několik duelů KHL, který z nich se na obrazovce objeví, zůstává otázkou. Určitě však bude vysílaný ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) a se širokoúhlým formátem 16:9.

BRAND24

Parametry příjmu: Eurobird 9 (9 st. východně), 11900/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S.

Ukázka z vysílání přenosových kanálů, které byly ještě donedávna označené jako KHL. (Foto: autor)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).