Hlavní navigace

RRTV udělila satelitní licenci kanálu Filmbox Family

11. 9. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
11. 9. 2008

Filmbox Family, další z kanálů filmové distribuční společnosti SPI International, potažmo firmy Help Film, získal na posledním zasedání od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci (RRTV) satelitní licenci na dobu 12 let. Jak sdělil serveru DigiZone.cz předseda RRTV Václav Žák, mělo by jít, jak již z názvu vyplývá, o kanál, který bude zaměřen na široké spektrum diváků a objeví se v něm nejen filmy, ale také, což je u televizí Filmbox novinka, seriály. Filmbox Family bude vysílat na pozici 23.5 st. vých. na společném transpondéru platforem CS Link a Skylink na frekvenci 11992/H.

ROZHOVOR: Ivan Hronec: Televizi potká to, co tisk – žánrově se rozvrství

Společnost Help Film je při získávání licencí pro nové kanály úspěšná. Neobdržela ji pouze pro filmovou televizi Erox pro dospělé, kterou si však hodlá licencovat v jiném státě i pro území České republiky. Vysílání mohou už v podstatě kdykoliv zahájit kanály Revolution TV, Nostalgia Musica TV a nově teď také Filmbox Family. V současné době provozuje Help Film stanice Filmbox, Filmbox Extra, Filmbox HD a Nostalgia. Dá se počítat s tím, že nové kanály se objeví na kartách společnosti Trade and Technology (CS Link) a Towercom (Skylink), i když jednání o jejich zařazení zatím neproběhla.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ:
Nová hudební televize Help Filmu získala licenci od RRTV
Majitel Nostalgie má licenci na česko-slovenský retro hudební kanál

O chystaných projektech SPI International hovořil jeho šéf Ivan Hronec v úterním rozhovoru pro server DigiZone.cz. Nostalgia bude mít svoje variace. Pokud shledáme důvod, rád bych šel do dokumentu, rád bych šel do dalších „muzik“, specifických, řekl Hronec. Situace je podle něj stejná jako na jiných trzích – každá žánrová pozice se dá variovat, dokud jsou její příjemci. U televizí je pořád taková tendence divit se, zda se jich tolik uživí. Začínal jsem před dvanácti lety ve velké televizi, kde na vysílacím stanovišti to bylo jako v NASA, všechno bylo složité, náročné. Dnes mi tři lidi v Bratislavě obhospodařují dvanáct kanálů,“ konstatoval šéf společnosti SPI International.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).