Hlavní navigace

RRTV udělila kompenzační licenci kanálu Nova Cinema

2. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 12. 2008

Nova Cinema získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci pro pozemní digitální vysílání. Nova tak může svůj dosavadní kabelový a satelitní kanál začít šířit také prostřednictvím DVB-T multiplexu 2 společnosti České Radiokomunikace. Na tzv. kompenzační licenci má nárok za to, že přistoupí k Technickému plánu přechodu a vzdá se svých analogových kmitočtů. Pokud by se jich Nova nevzdala, mohla by analogově vysílat až do roku 2017. Tyto kmitočty budou v budoucnu použity pro budování dalších digitálních sítí.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Nova Cinema oslavila první narozeniny

O udělení licence informoval předseda Úřadu RRTV Petr Bartoš. Pokud budou podle Novy splněny podmínky stanovené v plánu přechodu, začne Nova vypínat svůj analogový signál v Česku od příštího roku. První velkou oblastí, kde by se tak mělo stát – společně s ČT1 a Primou – je v dubnu Praha. Udělení licence pro terestrické vysílání tak přichází téměř na rok přesně od doby, kdy začala Nova Cinema vysílat. Bylo to 1. prosince 2007. Kdy se objeví kanál v terestrické digitální síti, oznámí její vedení pravděpodobně na čtvrteční tiskové konferenci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).