Hlavní navigace

RRTV: řada upozornění na zvýšenou hladinu hlasitosti reklam

9. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV, Rada) projednala na 22. zasedání 50 bodů programu, vyhodnotila 42 stížností, vydala 6 upozornění a zahájila 12 správních řízení.

Na 22. zasedání RRTV také proběhla dvě veřejná slyšení o udělení licence k provozování rozhlasového vysílání a zaevidován byl jeden nový poskytovatel audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání. Celkem jich tak je 146.

ČTĚTE TAKÉ: Licence pro vysílání rádia Hey v České Lípě a Rumburku

BRAND24

Řízení s CoopTV, potíže s ČT :D

Nové frekvence Country Radiu a Radiu 1

Rozhlasové vysílání

  • Otázky týkající se programové skladby byly projednány s žadatelem o licenci pro Tábor, 107,8 MHz, 100 W, a také pro Třebíč komín, 97,6 MHz, 100 W, resp. Jihlava centrum, 98,5 MHz, 100 W.
  • Rada udělila provozovateli Media Bohemia souhlas se změnou názvu Fajn Rádio Life na Fajn radio a také udělila souhlas pro Rock Radio týkající se změny stanoviště vysílání pro Ústí nad Labem, Stříbrníky, 99,3 MHz, 100 W.
  • Vyhlášeno bylo licenční řízení k provozování rozhlasového vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů pro Břeclav město, 97,4 MHz, 100 W.

Televizní vysílání

  • Upozornění pro Fajn Rock Media na zvýšenou hladinu hlasitosti vysílání reklamy, teleshoppingu a označení sponzora ve vysílání 15. října 2016 na programu Slušnej Kanál. Stanovena lhůta k nápravě 7 dní ode dne doručení upozornění.
  • Zahájeno bylo správní řízení s JTV pro možné porušení § 49 odst. 3 zákona č. 231/2001 Sb. ve vysílání 15. října 2016 v době 20:00–21:00 hodin, podle něhož hladina hlasitosti vysílání reklamy, teleshoppingu a označení sponzora musí být v souladu s technickou specifikací danou vyhláškou č. 122/2013 Sb.
  • Rada se seznámila s celou řadou podání k obsahu televizních programů doručených v období 15. listopadu až 28. listopadu 2016. Týkají se mj. nepatřičného zdůrazňování umístěného produktu (Nova), vulgarismů v pořadu (TV Barrandov – Nebezpečné vztahy), neobjektivity pořadu (Seznam Zprávy – Šťastné pondělí) či ohrožení dětí (Nova – Dva a půl chlapa, JOJ Cinema – Angelika, Prima – upoutávka Krvavý písek). A také vysílání pouze zvukové stopy u AMC Networks Central Europe.

Audiovizuální mediální služby na vyžádání

  • Do Evidence poskytovatelů audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání byl od 1. listopadu 2016 pod názvem BEA campus channel (www.beacampuschannel.cz) zapsán poskytovatel BEA centrum Olomouc.
  • Rada se seznámila s vysvětlením Alza.cz, jakým způsobem zajišťuje, aby pořady umístěné na audiovizuální službě na vyžádání Alza Media byly dostupné pouze tak, aby děti a mladiství neměli běžně možnost jejich obsah vidět nebo slyšet, resp. jakým způsobem je zjišťováno, zda je zákazník zpoplatněné služby zletilý, či nikoli.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).