Hlavní navigace

RRTV přidělila nové frekvence Country Radiu a Radiu 1

11. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Pelhřimově začne vysílat Country Radio a v Plzni na Borech zase Radio 1. Licence udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém šestnáctém letošním zasedání projednala 36 bodů programu. Vyhodnotila 21 stížností diváků a posluchačů, vydala dvě upozornění na porušení zákona a rozhodla o zahájení dvou správních řízení.

Společnosti Radio United Broadcasting udělila licenci k provozování rozhlasového vysílání prostřednictvím vysílače Pelhřimov na frekvenci 92,2 MHz a s výkonem sto wattů pro program Country Radio. Druhou licenci získala stejná společnost pro program Radio 1 z vysílače Plzeň Bory na frekvenci 97,5 MHz také o výkonu sto wattů.

Rada dále udělila licenci obci Zděchov k provozování místního televizního vysílání programu Zděchov Info šířeného prostřednictvím kabelových systémů.

Provozovateli Hamco udělila Rada souhlas se změnou licenčních podmínek spočívajících ve změně názvu vysílacího okruhu Radio Haná Olomoucko na nový název Radio Haná SkyRock, neboť tato změna by nevedla k neudělení licence na základě veřejného slyšení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).