Hlavní navigace

RRTV: "bonusovou" žádost Primy musí posoudit právníci

31. 8. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 8. 2006

Můžeme udělit televizní licenci někomu, kdo souhlasí s neexistujícím dokumentem? zamýšleli se dnes na jednání členové Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Řeč je o tzv. kompenzační licenci, kterou novela vysílacího zákona přiřkla současným komerčním televizím jako revanš za uvolňování analogových kmitočtů. Podmínkou žádosti o bonus byl ale souhlas s Technickým plánem přechodu, harmonogramem české digitalizace, který v den uzávěrky přihlášek ještě nebyl schválený. Televize Prima přesto možnosti bonusu využila, její konkurentka TV Nova nikoli.

Není ale jisté, zda Prima licenci opravdu dostane. Předseda RRTV Václav Žák měl ještě včera jasno, že televize oprávnění získat nemůže. Rada jako celek se dnes ale rozhodla našlapovat přeci jen obezřetněji a dala věc na posouzení právníkům. Pokud televize Prima licenci dostane, musí splnit ještě další podmínku: do 180 dnů od jejího udělení spustit nový digitální program. Na jaře příštího roku by tak Prima musela vysílat dva kanály, jeden čistě digitální. Ve věci licence budeme moudřejší po příštím zasedání RRTV, které je se koná 12. a 13. září.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).