Hlavní navigace

Rozšíření nabídky Skylinku opět vyvolává zbytečně vášnivé diskuse

27. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 9. 2011

Naprosto zbytečnou hysterii vyvolává na diskusních fórech vždy rozšíření nabídky satelitní služby Skylink. Stalo se tomu tak i dnes, kdy operátor pouze začal testovat komerční kanál Markíza ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Při té příležitosti přejmenoval programovou pozici NOVY HD na Markiza HD (testuje se i EPG). Bližší informace však v tuto chvíli nejsou známé.

K TÉMATU: Skylink chystá rozšíření nabídky. Otvírá novou satelitní kapacitu

Rozšíření nabídky bude probíhat postupně. V tuto chvíli vám nedokážu říci, kdy které programy zařadíme, vzkázal z dovolené výkonný ředitel Skylinku Jaromír Glisník. Vášnivé diskuse na fórech přiživil zejména web Parabola, který nejprve uvedl, že se bude program vysílat na transpondéru (frekvenci) 11895 s vertikální polarizací. Na to reagoval Skylink prostřednictvím komunitního portálu Facebook zamítavým stanoviskem. Následně byla původní informace webem Parabola popřena.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Skylink bude od října za výměnu karty CryptoWorks opět dávat bonus

Spekulací je pravděpodobně i informace, která se objevila na webu satCentrum.com, tedy, že Skylink chystá rozšíření nabídky k 10. říjnu. O žádném takovém termínu nemám informace, uvedl pro DigiZone.cz Glisník. Fakt samotného zařazení Markízy HD však není také žádnou senzací. Program vysílá v nativním (přirozeném) HD rozlišení pouze minimum obsahu, většinou se jedná o přepočet z klasického obrazu. V nabídce operátora se tak může, ale také nemusí, objevit například JOJ HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).