Hlavní navigace

Rozjíždějí se placené služby pro LG Smart TV. Jsou k dispozici i pro Česko a Slovensko

7. 11. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Bohumil Herwig a LG
LG přináší ve spolupráci s platformou Paymentwall možnost získání placeného obsahu pro chytré televizory se systémem webOS.

Záměr LG Electronics je evidentní – zavést placené služby pro své chytré televizory (aplikace, hry či třeba i filmy) v co nejkratším čase a v co nejvíce zemích. Právě to má umožnit spolupráce se společností Paymentwall, která nabízí nejen řešení, ale má také zmapovánu situaci v asi 200 zemích světa, včetně podpory více než 140 různých platebních metod.

Kompletní seznam zemí a platebních možností najdete na webových stránkách a jak vidíte v galerii, každá země je „oceněna“ i nákupním indexem. Pro srovnání jsem do galerie odchytil obrazovky nejen s ohodnocením pro Slovensko, ale také pro Německo a Portugalsko, které je s námi souměřitelné co do počtu obyvatel. Zajímavých údajů, zvláště při srovnání s Německem a Portugalskem, je u Paymentwall k vidění vícero.

ČTĚTE TAKÉ: OLED televizor LG Signature OLED65E6 – první pohled

LG navyšuje meziroční příjmy a také zisk

Díky spolupráci s Paymentwall budeme moci nabídnout vývojářům i zákazníkům možnosti placeného obsahu výrazně dříve, než kdybychom se pustili do tohoto vývoje sami. Chceme být lídrem globálního trhu, což se nám díky inovativnímu a otevřenému přístupu daří, říká Marek Sojak z LG.

Postup má být pro zákazníka velmi jednoduchý: stačí si u produktu zvolit „Pay Now“ (na výběr je mj. angličtina, polština, němčina či ruština) a vyplnit číslo platební karty či zadat jiný druh platby. „Bez přihlašování, bez starostí“, jak říká tisková zpráva. Přihlášení ovšem musíte udělat jednak při instalaci televizoru a jednak je třeba se přihlásit do služby Paymentwall. Výhodou je, že to uděláte jen jednou.

BRAND24

U Paymentwall je vám po výběru Czech Republic nabídnuta celá řada platebních metod, včetně karty VISA i bankovního převodu. Pro prvotní přihlášení je zapotřebí jméno, e-mailová adresa a heslo. Pokud jste firma (vstupujete do systému jako tvůrce typicky nějaké aplikace), vyplňujete ještě další údaje.

Služba byla spuštěna v říjnu 2016, je určena pro televizory LG s operačním systémem webOS 3.0 (pro nižší verze bohužel nikoli) a vývojáři nebo poskytovatelé obsahu (CP – Content Providers) musí svou aplikaci pro zaregistrování v systému upravit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).