Hlavní navigace

Rozhlasový multiplex společnosti Teleko s drobnou programovou změnou

7. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V digitální síti středočeského operátora je šířeno například i pražské Rádio 1, které se tak dostane do lokalit, kde není jeho pokrytí analogovým VKV signálem.

Rozhlasový multiplex příbramské společnosti Teleko, který mohou aktuálně naladit posluchači ve středních, severních a východních Čechách, ale například také v některých lokalitách na Moravě, se dočkal v noci z úterý na středu kosmetické úpravy týkající se jeho programové nabídky. V digitální síti fungující ve standardu DAB+ bylo ukončeno šíření pozice pro Rádio Retro, dočasný okruh Českého rozhlasu vysílající při příležitosti svátečních událostí (Vánoce, Velikonoce, připomínka Srpna 1968 a podobně). Naposledy vysílalo Rádio Retro právě vánoční program a nabídlo i perličky z rozhlasového éteru.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů musí přeladit, ČTÚ sjednotil identifikátory

V současné době je možné naladit v rozhlasovém multiplexu středočeského operátora následující stanice Českého rozhlasu: ČRo Radiožurnál, ČRo Dvojka, ČRo Plus, ČRo Radio Wave, ČRo Jazz, ČRo D-dur, ČRo Rádio Junior a ČRo Sport. Poslední programová pozice je využívána pouze v době sportovních událostí, jako jsou například hokej, fotbal, atletika nebo aktuálně Turné čtyř můstků. Teleko na svých webových stránkách uvádí, že v současné době pokrývá z desetimilionové populace České republiky přibližně polovinu, konkrétně 5,1 milionu. V jeho multiplexu vysílají například i stanice Rádio 1 a SeeJay Radio.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).