Hlavní navigace

Rozhlas bude vymáhat na neplatičích poplatky. Prý méně drasticky než ČT

29. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 7. 2011

Podobný zátah na neplatiče koncesionářských poplatků jako Česká televize chystá i Český rozhlas. Podle nově zvoleného generálního ředitele Petra Duhana právě vypisuje výběrové řízení na advokátní kancelář, která bude rozhlas v této věci zastupovat. Rozhodně ale nechceme, aby postupovala tak drasticky jako v případě ČT, prohlásil Duhan během čtvrtečního slyšení kandidátů ne generálního ředitele ČRo před rozhlasovou radou.

K TÉMATU: Staronový ředitel Českého rozhlasu chystá radikální změny. Začne už dnes

Českému rozhlasu nyní schází z výběru poplatků na 150 milionů korun. Podle Duhana tento výpadek vznikl selháním odpovědných lidí z ekonomického úseku ČRo. Budu to řešit. Těžko se mi říká, o koho jde jmenovitě, musím na to přijít. Ale abych to přesně klasifikoval, vymáhání poplatků patří pod ekonomický odbor. Tam se budu pídit po odpovědnosti, slíbil Duhan už po svém zvolení za řádného ředitele veřejnoprávního rozhlasu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Digitalizace je na příští tři roky pasé, tvrdí nový šéf Českého rozhlasu

Novopečený ředitel připustil, že na výpadku peněz má „tak trochu“ vinu i on sám. V období, kdy jsem vedl rozhlas, jsem řešil zcela zásadní věc, a tou byla rekonstrukce historické budovy na Vinohradské. Stálo mě to spoustu energie, vysvětlil. Rozhlas nyní podle Duhana hledá vhodný způsob, jakým neplatiče poplatků přimět, aby své dluhy vůči rozhlasu vyrovnali. Máme jistou představu o parametrech, jak by advokátní kancelář měla vypadat. Vybereme takovou, která bude efektivní, solidní a lidsky slušná, slíbil.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).