Hlavní navigace

Rovnost hlasů znamená, že Hospodářský výbor nedoporučil novelu ZEKu ke schválení

3. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Legislativní podmínky pro přechod na DVB-T2 se dále komplikují, díky absenci poslanců za ČSSD a ANO nedoporučil Hospodářský výbor schválení novely Zákona o elektronických komunikacích.

Hospodářský výbor Poslanecké sněmovny na svém dnešním zasedání nedoporučil schválení novely zákona o elektronických komunikacích. Při hlasování o doporučení zákona jako celku došlo k rovnosti hlasů a výbor tak zaujal nedoporučující stanovisko. Šest jeho členů hlasovalo pro schválení novely, šest poslanců se zdrželo. O konečném osudu dlouho očekávané novely, kvůli které mimo jiné odstoupil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, by měli rozhodnout poslanci na schůzi Sněmovny 17. května. Je ale otázkou, jak do naplánovaného harmonogramu zasáhne aktuálně podaná demise vlády, která je autorem návrhu na novelu předmětného zákona.

PSALI JSME: Poslanci z hospodářského výboru projednají novelu ZEKu. Její znění vzbuzuje vášně

BRAND24

Mezi pozměňovacími návrhy, které výbor nepodpořil, se ocitl i plán poslance Marka Bendy z ODS, který navrhoval vyřadit z novely pasáže upravující přechod na DVB-T2. Naopak kladné stanovisko zaujal výbor k návrhu Markéty Pekarové Adamové z TOP 09, která prosazuje, aby Česká televize během vysílání nadabovaných filmů nebo seriálů nabídla jako alternativu i jejich původní znění s titulky.

ANALÝZA: Z technické novely zákona o elektronických komunikacích k DVB-T2 se stává politikum 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).