Hlavní navigace

Rezignujte, vyzval Šámala předseda poslaneckého klubu ČSSD

8. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 6. 2007

Ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal by měl rezignovat na svou funkci. Na čtvrteční tiskové konferenci ČSSD to řekl šéf poslaneckého klubu sociální demokracie Michal Hašek, podle něhož Šámal překročil veškeré myslitelné hranice, když v deníku Právo „napadnul“ šéfa ČSSD Jiřího Paroubka za jeho kritiku zpravodajského kanálu ČT 24.

BRAND24

ČSSD podle Haška čekala spíše omluvu za to, že ČT 24 přerušila přímý přenos z tiskové konference jejího předsedy po zasedání výkonného výboru strany, když na ní Paroubek začal kritizovat zpravodajství veřejnoprávní televize. Já bych panu Šámalovi velmi doporučil, aby přemýšlel o svém setrvání v pozici šéfa zpravodajství, řekl Hašek. Ředitel zpravodajství podle něj opozici vzkazuje, aby diskutovala jen ve vymezeném prostoru a o vymezených tématech.

Šámal ve svém komentáři pro Právo uznal, že přerušení přenosu tiskové konference ČSSD byla chyba, zároveň ale upozornil, že na ní Paroubek začal řešit jiná témata, než strana dopředu avizovala. ČT 24 pak v reakci na ostrou kritiku sociální demokracie odvysílala kompletní záznam konference a poté na živo další konferenci ČSSD, která řešila pouze tento incident. Šámal také upozornil, že ČSSD měla v letošním roce několikanásobně větší prostor pro mimořádné živé přenosy na ČT 24 než vládní ODS.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).