Hlavní navigace

Regionalnitelevize CZ se dočká slovenského protějšku, TV9 bude i na satelitu

31. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Charakterem programu připomíná nový program od našich východních sousedů stanici TV Patriot, která svou existenci před necelým rokem a půl z finančních důvodů ukončila.

Na Slovensku vzniká nová zpravodajská televize TV9 s ambicí konkurovat celoplošnému kanálu TA3, který na tamním trhu působí už třináctým rokem. Informoval o tom web O médiách.com slovenské novinářky Miroslavy Kernové. Nová stanice bude mít sídlo v Nitře a na rozdíl od své sokyně se chce věnovat především regionálnímu zpravodajství. TV9 bude mít vlastní pořady i zpravodaje, velký prostor ale dostanou ve vysílání ostatní regionální televize, od nichž bude stanice obsah přebírat. Na podobném principu v minulosti fungovala dnes již neexistující TV Patriot.

Z ARCHIVU: Slovenská TV Patriot už vysílání neobnoví. Končí z finančních důvodů

BRAND24

Do nelehkého boje s konkurencí se pustí společnost Nitranet, která je již provozovatelem regionální televize Nitrička. Každý den se chce věnovat televize ve vysílání jinému regionu. V pondělí bude začínat logicky Bratislavou (a také Trnavou), od pátku do neděle se mají vysílat reprízy ze všech částí Slovenska. Jak z uvedeného vyplývá, nejblíže by bylo možné charakter stanice přirovnat k naší Regionalnitelevizi CZ. Program by měl být v budoucnu dostupný kromě tamního DVB-T také na satelitu. Na Slovensku taktéž vzniká nová stanice TV Zoe, která bude konkurovat hlavně stanici Lux.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).