Hlavní navigace

Regionalnitelevize.cz odstartuje na satelitu v dubnu. Připravovala se rok

19. 3. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
19. 3. 2012

PROGRAM UVNITŘ Projekt regionalnitele­vize.cz, který by se měl na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, objevit už začátkem letošního dubna, se připravuje intenzivně přibližně rok. Serveru DigiZone.cz to řekla ředitelka stanice Eva Stejskalová. Regionalnitele­vize.cz fungovaly původně pouze na internetu s tím, že v řadě regionů byl web propojen bannerem s weby regionálních Deníku.

K TÉMATU: Projekt regionálního vysílání v Česku získal satelitní licenci od RRTV

Co bylo hnacím motorem ke vzniku projektu regionalnitele­vize.cz? Zejména skutečnost, že malé regionální televize samy nemají prakticky žádnou šanci vysílat na celostátní platformě. Regionální televize v zásadě vykonávají v těch nejmenších lokalitách veřejnou službu, neboť celostátní Česká televize si těchto okrajových regionu mnohdy všimne až v okamžiku nějakého kriminálního činu, přírodní katastrofy nebo tragické dopravní nehody, uvedla pro DigiZone.cz Stejskalová.

ČTĚTE TAKÉ: Regionálnitele­vize.cz budou vysílat ze stejné satelitní frekvence jako Óčko

Do projektu je v současné době zapojena více jak stovka subjektů, které vyrábí regionální a lokální zpravodajství. Program bude velmi pestrý. Chceme byt televizi, která bude dokumentovat život v regionech, nikoliv tvořit kauzy, upozornila šéfka projektu regionalnitele­vize.cz. Čtyřiadvaceti­hodinový program bude ze začátku složen z čtyřhodinových, periodicky se opakujících smyček rozdělených do dvanácti dvacetiminutových bloků, přičemž premiérový programový blok bude začínat každý den od 17 hodin celostátním zpravodajstvím.

BRAND24

DOKUMENT: Programové schéma regionalnitele­vize.cz (PDF, 371 kB)

Jihočeský kraj a Vysočinu budou ve svém programovém bloku zastupovat televize R1 Vysočina, Strakonická TV a Jindřichohradecká TV. Valašský region bude mít na starosti TV Beskyd, Zlínsko a Slovácko TV Slovácko, Liberecko RTM, Karlovarský kraj TV Západ, Olomoucko TV ZZIP, Ústecký kraj TV Litoměřicko a Regia TV, Ostravsko TV Fabex, Plzeňsko TV Plzeň a OIK TV bude zajišťovat zpravodajství z Pardubického kraje. Program bude přinášet také zpravodajství ze slovenských regionů, a to díky spolupráci s podobně zaměřenou tamní televizí Patriot.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).