Hlavní navigace

Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací bude také v Mikulově

2. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor už stanoviště Děvin využívá pro šíření multiplexů 1 a 2. Podle nedávných informací z tiskové konference firmy by mohla tato síť odstartovat na přelomu prvního a druhého pololetí.

Přesto, že České Radiokomunikace, dominantní poskytovatel telekomunikačních a vysílacích služeb, už získaly kmitočtové příděly ve všech krajských městech pro připravovanou Regionální síť 8, v elektronické databázi regulátora se objevil ještě další. Po schválení Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) může operátor začít šířit signál tohoto multiplexu také v Mikulově. Celkem tak má Regionální síť 8 k dnešnímu datu v databázi ČTÚ již 14 kmitočtových přídělů. Jaký bude obsah multiplexu, však zatím stále není jasné.

BRAND24

K TÉMATU: Krajská města by se nového multiplexu Radiokomunikací mohla dočkat v půli roku

Vysílač Mikulov bude situován na Pavlovské vrchy, konkrétně na samotný Děvín. České Radiokomunikace odtud budou moci vysílat výkonem 5,011 kW (necelých 37 dBW) na kanálu 51 s horizontální polarizací. Nadmořská výška vysílače by měla být 554 m.n.m. Pro operátora nejde o novinkovou lokalitu. V Mikulově už šíří signál multiplex 1 České televizemultiplex 2 z komerčními stanicemi. Podle nedávného sdělení zástupců firmy by mohl být nový zemský multiplex uveden do chodu na přelomu června a července.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).