Hlavní navigace

Regionální síť 12 se rozšiřovat nebude, jde o chybu v zápisu vysílací rady

21. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mluvčí Českých Radiokomunikací Petra Miterová serveru DigiZone.cz nesdělila, jak vznikla tato chyba, v zápisu regulátora ovšem došlo k záměně dvou regionálních multiplexů.

Regionální síť 12 bude šířena i nadále pouze na území Prahy a s jejím rozšiřováním do dalších lokalit se nepočítá. Informace, která je uvedena v posledním zápisu vysílací rady a už ji přebrala některá méně významná média, se dle očekávání nezakládá na pravdě. Redakci DigiZone.cz to potvrdila Petra Miterová, mluvčí společnosti České Radiokomunikace, která multiplex provozuje. Aktuální tisková zpráva Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) uvádí, že multiplex bude nově šířen z vysílačů Ostrava – Hošťálkovice a Mikulov – Děvin. Z neznámé příčiny ale došlo k záměně Regionální sítě 8 za Regionální síť 12.

Regionální multiplex Českých Radiokomunikací, který v tuto chvíli pokrývá přibližně 55 % populace republiky, obsahuje prozatím stanice TV Noe, Sport 5 a Slovak Sport.TV. Na podzim by se v něm mohly objevit i další televize. Regionální síť 12, která byla v zápisu RRTV uvedena chybně, naopak šíří stanice Prima HD, Prima Cool HD a Óčko Expres. Jak již ale bylo řečeno, pouze na území hlavního města. V zápisu vysílací rady je skutečně chyba. Jedná se o Regionální síť 8, potvrdila DigiZone.cz Miterová. Z obou lokalit už multiplex vysílá. Síť je neregionalizovatelná, ve všech oblastech tedy šíří stejné stanice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).