Hlavní navigace

Ruskojazyčná stanice KTB v pražské Regionální síti 1 bez obsahu

18. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tento zemský multiplex je v Praze bezpochyby zajímavým úkazem. Naše redakce zaznamenala v loňském roce několik výpadků slovenské Televize Osem.

Provozovatel Regionální sítě 1 odpojil v Praze testovací obrazovku, která byla přiřazena k programové pozici určené pro budoucí start ruskojazyčné stanice KTB. Stejnojmenná předvolba tak v tuto chvíli obsahuje pouze černou obrazovku, a to stejně jako další pozice TEST 1 a TEST 2. Jediným programem vysílajícím v tomto multiplexu je tak v tuto chvíli pouze slovenská stanice TV Osem. Programovou pozici po kanálu KTB nicméně provozovatel multiplexu nepřejmenoval. Už dávno je však jasné, že ruskojazyčný program na území hlavního města vysílat nebude.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Kuriozita v pražském DVB-T: Vložte disketu, vyzýval operační systém Amiga

Regionální zemský multiplex je v Praze bezpochyby zajímavým úkazem. Slovenská Televize Osem, která, jak již bylo řečeno, je jediným programem v této síti, nemá příliš dobrou obrazovou kvalitu a působí, jako kdyby ji divák sledoval z externího zařízení připojeného prostřednictvím analogového kabelu (například SCART-u). Rozlišení je však v plné standardní kvalitě, tedy 720×576 bodů. To odpovídá i obrazu, který je dostupný v satelitní službě Skylink, kde je na tom videosložka TV Osem ovšem mnohem lépe. Regionální síť 1 vysílá v Praze z komína Spalovny Malešice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).