Hlavní navigace

Regionální síť 1 chce v DVB-T sjednotit nabídku, tahounem mají být regionálky

13. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Provozovatel multiplexu se připravuje na spuštění této zemské digitální sítě v Praze, kde bude signál šířen z komína Malešické spalovny. Dojít by k tomu mělo na konci srpna.

Lokální televizní kanály by se měly stát do budoucna hlavním tahounem Regionální sítě 1, za níž stojí českobudějovický podnikatel Ivo Brabec. Programovou nabídku našeho multiplexu bychom chtěli ve všech regionech sjednotit. Doposud tomu tak nebylo, uvedl pro DigiZone.cz Brabec a dodal:. Chceme především podporovat malé regionální televize, kvůli kterým se většinou vždy vysílač staví a k nim nabídnout dalšího jednoho až dva partnery. Například na Českobudějovicku obsahuje multiplex aktuálně slovenskou TV 8, regionálnítelevizi.cz, TV Noe a v dohledné době se tu má objevit i třeboňský lázeňský kanál.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Slovenská TV 8 expanduje do DVB-T v Čechách, brzo ji naladí i Pražané

Ještě do konce tohoto měsíce, jak už provozovatel Regionální sítě 1 avizoval, by se měl tento multiplex rozšířit i na území hlavního města Prahy. Nechytí ho ale všichni zájemci. Signál bude šířen z komína Malešické spalovny výkonem 1 kW na kanálu 57. Tyto parametry provozovateli stanovil Český telekomunikační úřad (ČTÚ). O definitivní programové nabídce není stále ještě rozhodnuto. Pokud se zadaří, mohly by se v multiplexu objevit až čtyři televize. V tuto chvíli máme jisté zatím dvě, konstatoval českobudějovický podnikatel. Se stoprocentní jistotou už je rozhodnuto o šíření slovenské stanice TV 8.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).