Hlavní navigace

Rakouský provozovatel DVB-T přemýšlí o expanzi, údajně i do Česka

5. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
5. 8. 2008

Dominantní provozovatel digitálního a analogového terestrického vysílání v Rakousku, společnost ORS, údajně přemýšlí o expanzi do České republiky, Rumunska a na Slovensko. Upozornil na to server Digimedia.sk s odvoláním na zpravodajský deník Standard. Dceřina firma veřejnoprávního vysílatele ORF oficiálně potvrdila, že chystá rozšíření do dalších zemí, ale konkrétnější být její vedení nechtělo.

Obchodní ředitel společnosti Michael Wagenhofer však listu řekl: Sondujeme vstup do této oblasti, ale aktuálně nic nechystáme. Firma si chce tímto krokem zajistit výhodnou startovací pozici při budování sítí. Financovat by je pak měl její spolumajitel – finanční skupina Raiffeisen. ORS se v roce 2005 pokusila o koupi maďarského dominantního provozovatele terestrického vysílání, společnost Antenna Hungaria, tu však nakonec koupila francouzská firma TdF.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).