Hlavní navigace

Rakousko zatím o digitalizaci rozhlasu neuvažuje

4. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 11. 2009

Rakouský telekomunikační regulátor RTR, rakouský telekomunikační úřad a zástupci tamních stanic se shodli na tom, že v současné době není zapotřebí digitalizovat rozhlas. Tato skutečnost vyplynula ze studie, na které se pracovalo od prosince 2008 a jejíž výsledky byly prezentovány včera. Digitalizace rozhlasu musí v budoucnu zajistit konkurenceschopnost rádií v Rakousku, uvedl šéf RTR Alfred Grinschgl.

K TÉMATU: Nový ředitel Českého rozhlasu pozdrží digitalizaci

BRAND24

Pokud však dojde k expanzi DAB nebo DAB+, Rakousko se těmto standardům bránit nebude. Důvodem proč u nás nedochází k digitalizaci rozhlasu, je skutečnost, že naši němečtí sousedé nemají vůli k plošnému spuštění těchto standardů, což svědčí o jejich úspěšnosti, dodal Grinschgl. Rakouská ORF zároveň odmítá digitalizaci VKV pásma, protože v každé rakouské domácnosti je až pět rozhlasových přijímačů, které by se musely rázem nahradit. Digitalizace by měla přijít na řadu až v době, kdy budou posluchači skutečně přesvědčeni, že jim něco nového přinese.

Zdroj: DiGITAL fernsehen

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).